Engelbert l’Hoest

Wat een veelzijdig kunstenaar. Van abstract naar realistisch, allerlei verschillende materialen. In het museum hangt een verzameling van zijn werken die hij in zijn leven heeft gemaakt. Wanneer een werk je niet aanspreekt, stap je er een verder die weer volledig anders is in thema, materiaal en werkwijze. Vaak zie je een kunstenaar naar een bepaalde manier van werken toegroeien wat vervolgens een eigen stijl wordt. L’Hoest blijft veelzijdig en zeer verschillend werk maken.

Prachtig hoe hij met krijt werkt, de kleuren in elkaar verweeft tot hele landschappen. Ze raken me, ik word erin getrokken, zweef mee over het landschap en de tijd vervaagd. Zwevend kijk ik naar het landschap onder me waarin verschillende onderdelen in elkaar versmelten.

De box met een collage in 3D – in 1 kleur gemaakt, maar zo veelzijdig in vorm, springt er ook uit voor mij. Het licht speelt er mee, waardoor bepaalde onderdelen fel belicht worden en andere juist verborgen zijn in de schaduw. Ook een werk waar ik naar blijf kijken, zoekend naar nog meer onderdelen, ontdekken van wat verborgen ligt.