Pantzersloffen

Er zijn momenten in het leven dat er een uitdaging op je af komt. De ene keer zoek je hem zelf op, een andere keer komt hij op je af en dan zijn er nog die momenten dat iemand je heel lief aankijkt en je een uitdaging in handen geeft. Onder die laatste categorie vallen deze pantzersloffen…

Amigurumi zijn niet mijn favoriet, gezien het veel priegelwerk is en kleine onderdelen bevat. Manlief werd echter zo blij bij het zien van deze sloffen dat hij gelijk het patroon van Miligurumis heeft aangeschaft.

Dus uit mijn comfortzone ben ik in het patroon gedoken. De eerste uitdaging was het begrijpen van het patroon. Na verschillende keren opnieuw beginnen, kreeg ik het patroon door. Maar eenmaal uitgedokterd, bleek de grootste maat niet groot genoeg… Opnieuw beginnen met dubbele draad en een dikkere haaknaald bleek te lukken. Toch moest ik het patroon nog iets vergroten – een tweede uitdaging.
En wat een onderdelen zitten er aan! Wel 42 stuks!

Het leukste moment is het vastnaaien van alle onderdelen. Alles valt samen en je ziet de pantzersloffen langzaam ontstaan.

En na al dat werk en gepriegel is de grootste beloning een zeer gelukkige man die op zijn pantzersloffen door het huis rijdt!