Wie is Esther?

Esther is een gepassioneerd creƫerder, verbonden met God en met de mensen om haar heen, iemand die kan aansluiten bij waar de ander staat, iemand die een ander graag een hart onder de riem steekt en iemand die plezier maakt en speelt en anderen daarin kan meenemen.
Ik houd van nieuwe dingen leren en blijf mezelf uitdagen, mijn eigen grenzen opzoeken en verleggen. En ik houd van buiten de lijntjes kleuren, van net iets anders en van het harmonieus samenbrengen van tegenstellingen.

Als vaktherapeut beeldend i.o. gebruik ik de kracht van beeldend werken om anderen een stap verder te helpen. Verder ben ik als zelfstandig creatief ondernemer actief en geef ik vorm en beeld aan dat wat in mij leeft en gebruik ik beeldend werk om een boodschap over te brengen. Dit kan in veel verschillende vormen, zoals een decorstuk bij een concert of een cadeau waarin iemand een ander iets wil meegeven. Ik sluit daarbij aan bij de gever en de ontvanger. De vertaling daarvan in beelden met of zonder woorden er bij, zijn te zien op deze website.

In beeldend werk is altijd een stuk van jezelf zichtbaar. Jij als maker schept een beeld en laat daarin een deel van jezelf zien. Dat kan niet anders. Het beeld vloeit uit wie jij bent, wat in je leeft vloeit door je handen in het materiaal en met een intentie ontstaat er iets nieuws. Iets wat betekenis heeft en een gevoel, emotie en reactie oproept.
Als meester schepper heeft God ditzelfde gedaan. Hij heeft zelfs vanuit niets geschapen, gecreƫerd. Hij heeft iets nieuws gemaakt en Hij zag dat het goed was.

Beeldend werken heeft enorme kracht. Het kan zichtbaar maken wat je verborgen probeert te houden, het kan inzicht geven en vreugde. Je kan uitgedaagd worden in de werkvorm en grenzen leren verleggen, leren doorzetten wanneer het even niet lukt en plezier maken. Leren van het proces.

Voor mij is beeldend werken een vorm van ademhalen geworden. Ik maak plezier met mijn handen in het materiaal, heerlijk voelen en ervaren. Ik kan spelen met de materialen en de tijd verdwijnt. Zonder dat er geoordeeld wordt kan ik uitproberen en ontdekken wat er binnen in mij gebeurt door er een beeld aan te geven. Hetgeen wat in mij leeft wordt zichtbaar, tastbaar en grijpbaar.

Om dit alles nog meer vorm te geven is in 2020 de Stichting Emmy opgericht, om de kennis en kunde die God mij gegeven heeft in te zetten door het geven van Psychosociale Coaching. Zie: https://www.stichtingemmy.nl/